author: Kenji Suzuki, Mat Whitney
year:2016
page:185
format: pdf
تعداد صفحات : 43 صفحه -
قالب بندی : word
چکیده
در طی سالهای اخیر توجه مردم به مصرف فرآوردههای رژیمی از جمله فرآوردههای لبنی کم چرب از قبیل ماست کم چرب ، پنیر کم چرب ، بستنی رژیمی و کره کم کالری افزایش یافته است .
چراکه اثبات شده مصرف بیش از اندازهی مواد غذایی پر چرب می تواند باعث ایجاد بیماریهایی از قبیل مشکلات قلبی – عروقی ، دیابت ، چاقی مفرط و حتی سرطان شود.
بنابراین در طی دو دهه ی گذشته مصرف ماست کم چرب به طور چشمگیری افزایش یافته است .
با افزایش مصرف کنندگان ماست کم چرب ، تلاش های زیادی برای بهبود بافت و سایر ویژگیهای محصولات رژیمی انجام شده است ، چرا که تغییر میزان چربی در ماستها ،ویژگی های رئولوژیک آنها را تغییر می دهد .
از جمله روشهای معمول و متعارفی که جهت بهبود بافت ماست کم چرب به کار میرود ، افزودن پایدار کنندهها به عنوان مثال صمغها میباشد . اماعلاوه بر اینکه استفاده از این ترکیبات سبب ایجاد بافت دانه دانه و نامطلوب و طعم پودری در فرآورده میشود ،در برخی از کشورها نیز غیر مجاز میباشند .
بنابراین محققان روشهای دیگری جهت تولید فرآوردههای کم چرب با دارا بودن خصوصیات عملکردی ، بافتی و طعم مشابه فرآوردههای پرچرب را بررسی کردهاند. این روشها عبارتند از :
استفاده از جایگزینهای چربی از قبیل ترکیبات هیدروکلوئیدی ، نشاستهای و پروتئینهای آب پنیر ، استفاده از فرآیند فشار هیدرواستاتیکی بالا (HHP) ، کاربرد مایههای میکروبی مولد پلی ساکارید خارج سلولی و استفاده از آنزیم ترانس گلوتامیناز .
به کارگیری هر یک از این روشها میتواند سبب تولید ماست کم چرب با ویژگیهای مطلوب از قبیل طعم و بافت مشابه ماست پرچرب شود .
واژههای کلیدی : ماست ، ماست کم چرب ، جایگزینهای چربی ، مایههای میکروبی ، ویژگیهای بافتی و رئولوژیک .
مقدمه :
از میان فرآوردههای بیشماری که از تخمیر شیر در سطوح محلی و منطقهای نقاط مختلف جهان تولید می شوند، در واقع ماست تنها فرآوردهای است که مصرف آن در سراسر جهان عمومیت یافته است . رواج این محصول ناشی از عوامل متعددی از قبیل داشتن عطر و طعم مطبوع ، قوام زیاد و خامه گونهی آن ، قابلیت مصرف با سایر مواد غذایی و اشتهار آن به داشتن اثرات درمانی است ]7[.
در خصوص منشاء تولید ماست تا کنون گزارش مستندی به دست نیامده است . ولی اعتقاد به اثرات مفید ماست در سلامتی انسان از زمانهای گذشته در جوامع متمدن وجود داشته است . به احتمال زیاد منشاء تولید ماست خاورمیانه است و تحول در این محصول تخمیری طی قرنها را میتوان مرهون مردم و عشایر ساکن در این نقطه از جهان دانست ]5[.
در طی فرآیند تولید این محصول ابتدا شیر با اعمال فرآیند حرارتی پاستوریزه شده و به درجه حرارت مناسب برای کشت مایه ماست رسانده میشود . سپس با تلقیح مایه ماست و گرمخانهگذاری ، تشکیل لخته صورت می گیرد .
مایه ماست شامل دو نوع باکتری میباشد که عبارتند از :
استرپتوکوکوس ترموفیلوس (Streptococcillus thermophilus)
لاکتوباسیلوس بولگاریکوس (Lactobacillus Bulgaricus)
بدون در نظر گرفتن نوع ماست تولیدی ، تمام واکنشهای بیوشیمیایی تشکیل لخته که به وسیلهی این دو نوع باکتری صورت میگیرد ، یکسان هستند . ماحصل فعالیت باکتریهای مایه ماست ، محصول ماست را به صورتی در می آورد که آن را برای هر نوع رژیم غذایی مناسب میسازد .
یکی از مهمترین واکنشهایی که درجریان فرایندها یا نگهداری مواد غذایی صورت می گیرد واکنش قهوه ای غیر آنزیمی است که به دلیل تبیین آن توسط میلارد شیمیدان فرانسوی در سال 1912 تحت عنوان واکنش میلارد نیز از آن یاد می شود . این واکنش میان گروههای آمین آزاد پروتئین وگروه هیدرکسیل گلوکزیدی قندهای احیاء کننده یا ترکیبات کربونیلی مثل الدهیدها و کتون ها که دراثر اکسیداسیون چربیها به وجود می آیند انجام می گیرد و درنهایت بهایجاد ترکیبات رنگی و برخی مواد طعم زا در ماده غذایی منتهی می شود. این واکنش در مورد بعضی از مواد غذای مطلوب است مثل برشته شدن نان که ایجاد رنگ خاص پوسته نان و بعضی نان و بعضی از مواد طعم زا در آن را به همراه دارد . اما در بعضی موارد نامطلوب است مثل به وجود آمدن رنگ قهوه ای در شیرهای تغلیظ یا خشک شده و پودرسفیده تخم مرغ . باید توجه شود که علاوه برنامه نویسی ایجاد ظاهر نامطلوب در ماده غذایی این واکنش می تواند سبب کاهش ارزش تغذیه ای پروتئین نیز بشود . در این میان لیزین به دلیل گروه آمین آزاد خاص خود به سهولت تحت این واکنش قرار می گیرد و از این طریق نابود می شود . میزان نابودی این اسید آمینه در جریان تولید نان ممکن است به 25 درصد برسد . بنابر گزارشی در تهیه بیسکویت هنگامی که ضخامت خمیر مربوط 8/3 میلیمتر است وعملیات به مدت 8 دقیقه در 170 درجه سانتیگراد صورت می گیرد 61 درصد لیزین نابود می شود در موردشیر خشک که برای مدت 6 ماه تحت شرایط نامناسبی در انبار نگهداری شود 40 درصد نابودی لیزین مشاهده گردیده است . درشیر خشک تولید شده توسط غلتکهای استوانه ای تحت حرارت شدید نابودی بیش از 60 درصد لیزین گزارش شده است .
شامل 9 صفحه فایل word قابل ویرایش
مشخصات این فایل
عنوان: خدمات مکانیزاسیون کشاورزی به مساحت 400 هکتار
فرمت فایل : word( قابل ویرایش)
تعداد اسلاید: 16
این طرح توجیهی درمورد خدمات مکانیزاسیون کشاورزی می باشد .
بخشی از مقدمه طرح توجیهی خدمات مکانیزاسیون کشاورزی:مکانیزاسیون کشاورزی در ایران از سال 1345 یعنی سالی که قرارداد بین ایران و جمهوری رومانی به منظور خرید تراکتور و برخی از ادوات کشاورزی از آن کشور منعقد گردید مطرح شد. مکانیزاسیون در کشاورزی مترادف با کلمه اتوماسیون در صنعت است که خود به معنی اتوماتیک کردن یا به عبارتی کم کردن کار کارگری میباشد. بدین ترتیب معنی اصل مکانیزاسیون کشاورزی به استفاده از ماشین و موتور در کشاورزی جهت کاهش نیاز به نیروی کارگری میباشد. شایان ذکر است که این نیاز هنگامی توجیه دارد که درآمد حاصل از کار کارگری کمتر از درآمد بدست آمده از جایگزین نمودن ماشین و موتور باشد.
از آن جایی که استفاده از ماشینآلات و ادوات کشاورزی در اراضی کوچک بنا به دلایل اقتصادی و فنی ممکن نبوده و از طرفی عمده اراضی کشور در طول سالیان به قطعات کوچک تقسیم شدهاند، امروزه برای ایجاد امکان بکارگیری ماشینآلات و مکانیزه کردن اراضی، ضرورت اعمال سیاستهای یکپارچهسازی اراض و یکجاسازی زراعی بیش از هر زمان دیگری احساس میگردد. زیرا ادامه این روند علاوه بر محدود ساختن امکان مکانیزاسیون، منجر به تغییر کاربری اراضی زراعی به مسکونی، تجاری و صنعتی در بلندمدت خواهد شد. با اجرای این طرح امکان مکانیزه کردن بخشی از اراضی منطقه فراهم آمده و بر اثر استفاده از ماشینآلات فواید و محاسن زیر حاصل میشود.
خلاصه طرح:
مقدمه:
سرمایهگذاری ثابت طرح
زمین محل اجرای طرح
محوطهسازی
ساختمانها
تاسیسات و تجهیزات
ماشینآلات و تجهیزات و وسایل آزمایشگاهی
وسایل نقلیه و وسایل حمل و نقل داخل کارخانه
تجهیزات اداری و کارگاهی:
هزینههای قبل از بهرهبرداری
هزینههای ثابت طرح
هزینههای جاری طرح
مواد اولیه بستهبندی
حقوق و دستمزد پرسنل غیر تولیدی
حقوق و دستمزد پرسنل تولیدی:
هزینه سوخت و انرژی
استهلاک و تعمیر و نگهداری
جدول هزینههای جاری طرح
جدول هزینههای ثابت و متغیر تولید
سرمایه در گردش
جدول سرمایهگذاری
جدول فروش
قیمت تمام شده هر واحد تولید
سود ناویژه
ارزش افزوده ناخالص
دانلود دفترچه نمونه سوالات فیزیولوژی جانوری 3 پیام نور
رشته : زیست شناسی
شامل : نیمسال اول 88-89
نیمسال دوم 88-89
تابستان 89
نیمسال اول 89-90
نیمسال دوم 89-90 جواب تشریحی
تابستان 90
نیمسال اول 90-91 جواب تستی
نیمسال دوم 90-91 جواب تستی
نیمسال دوم 92-93
تابستان 92 جواب تستی
نیمسال دوم 93-94 جواب تستی
تابستان 94 جواب تستی
نیمسال اول 94-95 جواب تستی