تحقیق در مورد طبقه بندی روغنهای صنعتی

تحقیق در مورد طبقه بندی روغنهای صنعتی

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحه14

فهرست مطالب مقدمه طبقه بندی اسیدهای چرب

اثر اسید چرب ضروری:

 

اسید چرب اشباع نشده با یک پیوند دوگانه:

اسیدهای چرب اشباع نشده با دو یا چند پیوند دوگانه

طبقه بندی روغنها از نظر صنعتی:

 

به طور کلی اسیدهای چرب را به 2 دسته تقسیم می کنند:

 

1-اسیدهای چرب اشباع (بدون پیوند دوگانه)

 

2-اسیدهای چرب غیر اشباع(دارای پیوند دوگانه)

 

اسید چرب غیر اشباع (UFA)         Unsaturuted fatly acids

 

میزان این اسید چرب در حیوانات بیشتر از نباتات است. اسیدهای چرب اشباع یا زنجیره کوتاه و متوسط در چربی دیده می شوند.

 

این نوع اسیدهای چرب به 3 دسته تقسیم می شوند که دو دستة اول را تحت عنوان اسیدهای چرب طبیعی و دستة سوم را تحت عنوان اسیدهای چرب غیر طبیعی نام دارد.

 

الف: اسیدهای چرب غیر اشباع با یک پیوند دوگانه(MUFA)

 

Mono unsaturated fatly acids

 

مهمترین اسیدهای چرب این گروه اسید اولئیک(9-N) 18:1 می باشد.

 

ب:اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه (puFA)

 

Poly unsaturated fatly acids

 

مهمترین این اسیدهای چرب در روغنهای نباتی، اسید لینولنیک (9-N)18:2، اسید لینولئینک (3-N) 18:3 (اسیدهای چرب ضروری) می باشند. از دیگر اسیدهای چرب می توان به اسید آراشیدونیک و Eicosa pentenioc (EPA) و (DHA) Docosa Hexaneoia Acid اشاره نمود.

 

ج)اسیدهتی چرب غیر طبیعی

 

این اسیدهای چرب بعنوان ایزومر ترانس در روغنهای هیدروژنه زیاد می باشد مهمترین این اسیدهای چرب اسید الائیدیک را می توان نام برد که ایزومر ترانس اسید اولئیک می باشد که حدود 5% روغن هیدروژنه شده از آن تشکیل می شود.

اسید چرب اشباع شده

اسید چرب اشباع معمولاً دارای مولکولهای فاقد شاخة جانبی هستند. اسیدهای چرب دارای زنجیرة کربنی کوتاه (14C<) و وزن مولکولی پایین، تنها در تری گلیسیرید چربیها و روغنهای حاصل از شیر، نارگیل، هستة پالم وجود دارند. این ترکیبات، در حالت آزاد یا استریفیه شده با همراه الکلهایی با وزن مولکولی پایین، تنها در مواد غذایی عمل آوری شده توسط میکروارگانیسم ها یافت می شوند، که در این حالت میکرو ارگانیسم مسئول طعم و رایحة این دسته از مواد غذایی خواهند بود.

 

اسیدهای چرب با پیش از 14 کربن فاقد طعم و بو هستند. برخی از اسیدهای چرب دارای وزن مولکولی (18:1C>)

 



خرید و دانلود تحقیق در مورد طبقه بندی روغنهای صنعتی


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.