کتاب آموزش چندرسانه ای کاشت تا مصرف گوجه فرنگی

کتاب آموزش چندرسانه ای کاشت تا مصرف گوجه فرنگی

اولین کتاب چندرسانه ای پرورش گوجه فرنگی به زبان فارسیشامل متن، عکس و فیلم آموزشی در قالب فایل PDFراهنمای کاشت و پرورش گوجه فرنگی در فضای باز و گلخانه ایشامل ۲۰۰ صفحه مطالب مفید آموزشی، به همراه ۳۰ دقیقه فیلم آموزشی کشت گلخانه ای گوجه فرنگی

 

در این کتاب جامع آموزشی از ابتدایی و مقدماتی ترین مباحث کاشت و پرورش تا نگهداری و بهره برداری از گوجه فرنگی را فرا می گیرید و با اطلاعاتی که در کمتر رسانه ای به آن پرداخته شده است، آشنا می شوید.

فرمت : PDF  |  تعداد صفحات : ۲۰۰ | مدت زمان فیلم آموزشی : ۳۰ دقیقه  |  حجم فایل:  ۱۱۱ مگابایت

 

آیا می دانید برای تولید گوجه فرنگی با کیفیت بالا به چه عناصر غذایی، چه میزان و در چه شرایطی نیاز دارید؟

آیا از تاثیر خاکپوش ها ( مالچ ) در افزایش تولید گوجه فرنگی و نحوه استفاده از آنها اطلاع دارید؟

آیا از بهترین و موثرترین روش های مبارزه با آفات و بیماری های گوجه فرنگی اطلاعی دارید؟

آیا می دانید بهترین روش های نگهداری گوجه فرنگی پس از برداشت چیست؟

آیا نحوه تولید انواع محصولات گوجه فرنگی را می دانید؟

 

پاسخ تمام این سوالات و بسیاری موضوعات مفید دیگر که برای هر زارع گوجه فرنگی جهت رسیدن به محصولی با کیفیت و بازار پسند، نیاز است، در این کتاب چندرسانه ای در دسترس است.

ارائه شده توسط گروه آموزشی اِستپ هِلپ

 

فهرست موضوعات

کلیات

مقدمه

تاریخچه

سطح زیر کشت و چالشهای تولید گوجه فرنگی

خصوصیات گیاه شناسی

ریشه

ساقه

برگ

گل

میوه

انتخاب رقم مناسب جهت کشت گلخانه ای

دسته بندی براساس عادت رشد

رشد انتهایی یا محدودرشد نیمه انتهایی یا نیمه محدودرشد غیرانتهایی یا نامحدود

دسته بندی براساس وزن متوسط میوه

دسته بندی براساس زمان رسیدگی میوه

دسته بندی براساس شکل، رنگ و طعم میوه

دسته بندی براساس یکنواختی رسیدن محصول

دسته بندی براساس شیوه برداشت محصول

دسته بندی براساس شیوه مصرف

دسته بندی براساس میزان مقاومت به آفات و بیماری ها

قابلیت حمل و نقل و انبارداری میوه

عوامل موثر در افزایش کمی و کیفی محصول

عوامل اقلیمی

آب و هوا

عوامل زراعی

خاک های عمیق و زه کش دارخاک خزانهاستفاده از سیستم های آبیاری مناسبمبارزه به موقع با آفات و بیماری ها و علف های هرزرعایت تناوب زراعیارقام اصلاح شده و مناسب منطقه

کاشت گوجه فرنگی

عملیات کاشت بذر در گلخانه

تعیین تاریخ و زمان کاشت

کشت بهاره

کشت پاییزه

تهیه بستر کشت

کاشت گوجه فرنگی

کشت غیرمستقیم

کشت بذر در گلدان های نشاء

کشت بذر در سینی نشاء

عوامل محیطی موثر بر جوانه زنی بذر و تولید نشاء گوجه فرنگی

دما

نور

آبیاری

دی اکسید کربن

انتقال نشاء به زمین اصلی

تراکم کشت و میزان بذر مصرفی

عناصر غذایی

نقش و علایم کمبود عناصر غذایی در گیاه گوجه فرنگی

نیاز غذایی گوجه فرنگی

مراحل رشد و نمو گوجه فرنگی

نیتروژن

ازت

فسفر

پتاسیم

عناصر کم مصرف

کلسیم

منیزیم

گوگرد

آهن

منگنز

روی

بُر

مس

مولیبدن

پاسخ به آهک دهی

عوارض و اختلالات فیزیولوژیکی

ریزش گل

پوسیدگی گلگاه گوجه فرنگی

آفتاب سوختگی

بدشکلی میوه (صورت گربه ای)

ترکهای رشدی

پف کردگی میوه

رسیدن لکه دار

رسیدن غیر یکنواخت

کوددهی

نحوه کوددهی و تغذیه بوته های گوجه فرنگی

کوددهی به زمین اصلی قبل از کاشت (کودهای پایه)کوددهی در زمان تولید و پرورش نشاءکوددهی در مراحل رشد و تولید محصول

روش های مصرف کودهای محتوی عناصر کم مصرف

کود زیستی فسفاته بارور-۲

ویژگی های بارور-۲دستورات عمومیروش های مصرف کود

علف هرز

مبارزه و کنترل علف هرز گل جالیز

معرفیپراکنش جغرافیاییمیزبان هاجوانه زنیرشد و گسترشاتصال به میزبانعلایم خسارتتوصیه های فنیآفات و بیماری ها

پروانه مینوز گوجه فرنگی

اهمیت آفت پروانه مینوز گوجه فرنگیمیزبان هاانتشار جغرافیاییشکل شناسینحوه خسارتزیست شناسیروش انتقال و پراکنش آفتردیابی آفتروش های کنترل

مگس سفید گلخانه

کنه حنایی گوجه فرنگی

شته

تریپس

سایر آفات

بیماری لکه موجی گوجه فرنگی

بیماری ریزوکتونیوز یا برگ گیاهچه

بیماری فوزاریوم یا بیماری آوندی گوجه فرنگی

جدول و تصاویر بیماری ها

مدیریت کشت گوجه فرنگی در گلخانه

مقدمه

ساخت گلخانه

اسکلت گلخانه

تعداد واحد گلخانه

شیب سقف

جهت گلخانه

اسکلت مناسب گلخانه گوجه فرنگی

جنس اسکلت گلخانه

در ورودی گلخانه

پوشش گلخانه

شرایط محیط داخل گلخانه

نور

حرارت و گرما

تهویه و خنک کردن گلخانه

نصب توری

رمزهای موفقیت در کشت گلخانه ای

تراکم کشت

واریته های گوجه فرنگی

محیط کشت

برنامه کشت

هرس و تعلیم

گرده افشانی

درجه حرارت

نور

رطوبت

گاز کربنیک

ویدیوی راهنمای کشت و پرورش گوجه فرنگی گلخانه ای

خاکپوش ها (مالچ) و زراعت سبزی و صیفی

مقدمه

تاریخچه

تعریف مالچ

کاربرد مالچ ها

انواع مالچ

مزایای استفاده از مالچ

مزایای مالچ آلیمزایای مالچ پلاستیکی

افزایش بازده اقتصادی تولید محصول

کاهش آب مصرفی و افزایش کارایی مصرف آب

موانع استفاده از مالچ

زمان مصرف مالچ

تناوب زراعی در سیستم مالچ

نحوه مالچ کشی پلاستیکی سنتی

نحوه مالچ کشی پلاستیکی مکانیزه

آبیاری قطره ای به همراه مالچ

نگاهی به آینده

پیشنهادات

محصولات متنوع گوجه فرنگی و مراحل تهیه آن ها

ارزش تغذیه ای گوجه فرنگی

رب گوجه فرنگی + مراحل تهیه

کنسرو آب گوجه فرنگی + مراحل تهیه

پوره گوجه فرنگی

سس کچاپ + مراحل تهیه

کنسرو گوجه فرنگی + مراحل تهیه

سرکه گوجه فرنگی

برگه گوجه فرنگی

گوجه فرنگی های ریز خشک شده

پودر گوجه فرنگی

گوجه فرنگی منجمد + مراحل تهیه

گوجه فرنگی قطعه قطعه شده

گوجه فرنگی درسته

گوجه فرنگی خرد شده (رنده شده)

سس گوجه فرنگی + مراحل تهیه

سوپ گوجه فرنگی

استفاده از ضایعات کارخانه ها در تولید محصولات گوجه فرنگی

نتیجه گیری

روش های نگهداری از گوجه فرنگی

مقدمه

روش انبار نمودن گوجه فرنگی تازه

نکات قابل توجه برای نگهداری گوجه فرنگی تازه

نکات بهداشتیشستشوی گوجه فرنگی

روش های رایج برای نگهداری گوجه فرنگی

روش آماده نمودنانجماد گوجه فرنگی کاملانجماد گوجه فرنگی پخته شده با بخارآب گوجه فرنگی منجمدگوجه فرنگی خشک

طرز تهیه و آماده کردن

خشک کن آفتابی

خشک کردن در آون

خشک کردن با استفاده از خشک کن

خشک کردن با مایکروویو

بسته بندی و نگهداری

آبدهی مجدد به گوجه فرنگی خشک

گوجه فرنگی خرد (فلیک) و پودر شدهکنسرو گوجه فرنگی

آماده سازی

نحوه اضافه نمودن اسید به گوجه فرنگی

نحوه استفاده صحیح از وسایل جهت کنسرو نمودن

روش های غیر رایج برای تهیه کنسرو

فرآیند در ارتفاعات

پاستوریزه کردن با اتو کلاو و یا تحت فشار

 



خرید و دانلود کتاب آموزش چندرسانه ای کاشت تا مصرف گوجه فرنگی


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.