چگونه هویت ملی-اسلامی دانش آموزانم رابابکارگیری ازآیات قرآنی و منشور حقوق بشر کورش دردرس مطالعات اجتماعی تقویت کنم

چگونه هویت ملی-اسلامی دانش آموزانم رابابکارگیری ازآیات قرآنی و منشور حقوق بشر کورش دردرس مطالعات اجتماعی تقویت کنم

 

 

 

 

 

 

 

فایل ورد "قابل ویرایش واماده پرینت"تعداد صفحه:29

چکیده

   متاسفانه کتب تاریخ ما بدون توجه به نیاز روز دانش آموزان ومسائل موجود در جامعه ی ایرانی تالیف  شده و صرفا به  شیوه ی نقل حوادث تاریخی پرداخته ودانش آموزان هم  به حفظ آن ها  می پردازند  بدون این که تحلیلی وتفسیری انجام گیرد و به  رفع  مشکلات  فعلی  ما بپردازد. برای حل این مشکل تصمیم  گرفتم  دانش آموزانم را با تحلیل وتفسیر آثار تاریخی که چقدر درخودباوری وهویت ما اهمیت دارند آشنا سازم . آثار مورد مطالعه ی ما منشور حقوق بشر کورش بوده ودانش آموزان از آن ومسئله ی حقوق بشر اطلاعاتی نداشتند . برای اجرای تدریسم چند فعالیت به دانش آموزانم داده بودم تا درزمان تدریس اکثر کارها  با مشارکت فردی  و گروهی  آنان اجرا شود  پس از تهیه ی موارد خواسته شده  در جلسه ی بعدی  با استفاده از روش های گوناگون تدریس (ایفای نقش  و اجرای نمایش نامه  و پژوهش آموزی وپرسش وپاسخ وسخنرانی )پیرامون تاسیس  حکومت  هخامنشی  و زندگی کورش  وتحلیل منشور حقوق بشر کورش  و واژه ی   ذوالقرنین   در  آیات قرآنی به تدریس پرداختیم . بدین ترتیب دانش آموزان با یکی ازهویت های ملی-اسلامی که کورش مرد خردمند وعدالت گستر تاریخ جهان می باشد آشنا نموده  و همچنین دانش آموزان چگونگی تحلیل متون تاریخی وآثار آن را درک نموده بودند و به این نکته پی بردند که "تاریخ معم انسان هاست ." (امام خمینی (ره).  مروری گذرا به سرگذشت تاریخی تمدنهای بزرگ بشری این حقیقت را آشکار می نماید که سرآغاز انحطاط و سقوط و انقراض این تمدن ها ، ازخودبیگانگی و وادادگی در برابر مهاجمین بوده است ! حال اگراز همین منظر، به محتوای کتب درسی تاریخ بنگریم ، نگاه ما بسیار متفاوت با آنچه که هم اکنون در این حوزه دنبال می شود ، خواهد بود و بهتر متوجه خواهیم شد که در کدام جهت گام برمی داریم .   یکی ازهویت های مهم ملی-اسلامی-تاریخی  تاریخ ما کورش موسس حکومت هخامنشی می باشد.کورش که درقرآن کریم تحت عنوان ذوالقرنین ذکرشده (علامه طباطبایی)برای ایجادصلح وآزادی اندیشه و دین  ، منشورحقوق بشررا نوشته است درحالی که  امروزه  بحث حقوق بشر وشکنجه انسان ها وحمله به کشورهای ممالک اسلامی  از مشکلات عمده ی جوامع متمدن بشری می باشد. برای مقابله با این تهاجمات احیای هویت های ملی-اسلامی ضروری است .

کلید واژگان :

 هویت ملی ،اسلامی-منشور کورش-آیات قرآنی

    مقدمـه

     احساس تعلق به گذشته و پیوند با هویت هایی که آدمی را به اصل و ریشه های تاریخی اش مرتبط ساخته و متصل می نماید ، حس زیبا و بسیار خوشایندی است که به انسان آرامش خاطر و اعتماد به نفس شایانی می بخشد . این که انسان بداند مهد و گاهواره نخستین او کدام است و ریشه های او درکدامین نقطه از این کره خاکی در زمین فرورفته است ، قهرمانان و الگوهای تاریخی و میهنی اش در قلب تاریخ وعصراساطیری چه کسانی بوده اند ، الگوها و اسطوره های حماسی ، تاریخی و فرهنگی ، به افراد یک ملت هویتی مشترک و یکسان می بخشد به طوری که برآیند و حاصل این هویت ، وحدت و یکپارچگی ملی در برابر بیگانگان است و به همین دلیل نباید این قهرمانان و اسطوره ها و باورهای ریشه دار را از مردم گرفت . چرا که نابودی آنها ، نابودی کلیت و یکپارچگی ملتی را به دنبال خواهد داشت .

     مروری گذرا به سرگذشت تاریخی تمدنهای بزرگ بشری این حقیقت را آشکار می نماید که سرآغاز انحطاط و سقوط و انقراض این تمدن ها ، ازخودبیگانگی و وادادگی در برابر مهاجمین بوده است ! حال اگراز همین منظر، به محتوای کتب درسی مدارس بنگریم ، نگاه ما بسیار متفاوت با آنچه که هم اکنون در این حوزه دنبال می شود ، خواهد بود و بهتر متوجه خواهیم شد که در کدام جهت گام برمی داریم . وقتی کتاب تاریخ مدارس مان را ورقی می زنیم با کمال تعجب می بینیم که از آن همه قهرمانان و اسطوره های ملی و تاریخی ایران زمین  تنها چند تن برایمان باقی  مانده اند  و تازه وقتی که دقیق تر می شویم  می بینیم که  همین  شخصیتها نیز در این کتابها به درستی و دقت به  نسل جوان معرفی نشده اند . از انسانهای مبارز و برجسته تنها شبحی برجای مانده است که هیچ شباهتی با اصل ندارد.



خرید و دانلود چگونه هویت ملی-اسلامی دانش آموزانم رابابکارگیری ازآیات قرآنی و منشور حقوق بشر کورش دردرس مطالعات اجتماعی تقویت کنم


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.