مقاله ایمنی و بهداشت محیط کار در 89 صفحه و با فرمت word برای رشته مدیریت تهیه شده است.
آموزش ایمنی
با آموزشهای ایمنی میتوان سطح آگاهی، مهارت و تخصص کارکنان را در امور ایمنی بالا برد و در نتیجه از ایجاد بسیاری از حوادث پیشگیری کرد.
تعریف و اهداف آموزش ایمنی:
آموزش ایمنی تلاش گستردهای است برای آشنا ساختن افراد با نوع کار، دانش لازم و مهارتهای فرد جهت انجام کار ایمن و بدون حادثه. بدین معنی که آموزش ایمنی باید در سه زمینه نوع کار پرسنل، علم و دانش پرسنل، و سطح مهارت پرسنل در انجام کار اطلاع کافی بدهد.
در آموزشهای ایمنی به سه موضوع کلی باید توجه داشت و دورههای آموزشی باید دربرگیرنده این سه موضوع باشند:
الف- بالا بردن سطح آگاهی افراد در زمینه اهمیت ایمنی و بهداشت در صنعت (هزینههای حوادث و فواید ایمنی و رعایت اصول ایمنی).
ب- ارتقای سطح آگاهی افراد در زمینه جلوگیری از حوادث در صنعت (بدین معنی که افراد در زمینه شغلی خود به راههای علمی و عملی جلوگیری از حوادثی که در انتظار آنهاست، آگاهی کامل داشته باشند. یعنی اول ایمنی، بعد کار).
پ- افزایش مهارت افراد در بکارگیری سیستمهای ایمنی و ابزارآلات ایمنی به هنگام کار در ردههای مختلف صنعت.
با شرحی که داده شد، مشخص میشود که آموزش ایمنی نیز میباید همراه با آموزشهای تخصصی و فنی صورت بپذیرد.
عوامل روانی و فیزیولوژیکی محیط کار:
انسان از مهمترین عوامل ایجاد و پیشگیری از حوادث به شمار میآید. در این مورد روح و جسم را باید مجموعههای واحد به حساب آورد و نباید بین عوامل فیزیولوژیکی و روانشناسی جدایی قائل شد. انسان را موجودی مرکب از دو عامل روح و جسم دانست.
محیط و شرایط کار:
محیط کار در مسأله حفاظت عامل روانی مهمی است. در بسیاری از کارگاهها دیده شده است که کثرت حوادث، ناشی از تأثیرات محیط عمومی است. اگر روابط بین کارگر و کارفرما بد باشد یا کارگران از مزد و ساعت کار و یا سایر شرایط کار ناراضی باشند، میزان حوادث افزایش مییابد، حال آنکه در موقعی که مناسبات و روابط صنعتی خوب است، عکس این قضیه صادق میباشد. تدابیری که به منظور راحتی کارگر اتخاذ میگردد، محیط کار را بیخطر میسازد. عدم تأمین شغلی و وضع استخدامی نامناسب یکی از عوامل مسلم وقوع حوادث است. اگر کارگران نگران اخراج خود باشند از تعادل روحی لازم برخوردار نیستند و در معرض سوانح قرار خواهند گرفت.