فرمت فایل : word (قابل ویرایش) تعداد صفحات : 13 صفحه
مقدمه :
اسلام در مورد حقوق خانوادگی زن و مرد فلسفه خاصی دارد که با آنچه در چهارده قرن پیش میگذشته و با آنچه در جهان امروز میگذرد مغایرت دارد.اسلام برای زن و مرد در همه موارد یک نوع حقوق و یک نوع وظیفه و یک نوع مجازات قائل نشده است;پارهای از حقوق و تکالیف و مجازاتها را برای مرد مناسبتر دانسته و پارهای از آنها را برای زن،و در نتیجه در مواردی برای زن و مرد وضع مشابه و در موارد دیگر وضع نامشابهی در نظر گرفته است.
چرا؟روی چه حسابی؟آیا بدان جهت است که اسلام نیز مانند بسیاری از مکتبهای دیگر نظریات تحقیر آمیزی نسبتبه زن داشته و زن را جنس پستتر میشمرده است و یا علت و فلسفه دیگری دارد؟
مکرر در نطقها و سخنرانیها و نوشتههای پیروان سیستمهای غربی شنیده و خواندهاید که مقررات اسلامی را در مورد مهر و نفقه و طلاق و تعدد زوجات و امثال اینها به عنوان تحقیر و توهینی نسبتبه جنس زن یاد کردهاند;چنین وانمود میکنند که این امور هیچ دلیلی ندارد جز اینکه فقط جانب مرد رعایتشده است.
میگویند تمام مقررات و قوانین جهان قبل از قرن بیستم بر این پایه است که مرد جنسا شریفتر از زن است و زن برای استفاده و استمتاع مرد آفریده شده است،حقوق اسلامی نیز بر محور مصالح و منافع مرد دور میزند.
میگویند اسلام دین مردان است و زن را انسان تمام عیار نشناخته و برای او حقوقی که برای یک انسان لازم است وضع نکرده است.اگر اسلام زن را انسان تمام عیار میدانست تعدد زوجات را تجویز نمیکرد،حق طلاق را به مرد نمیداد، شهادت دو زن را با یک مرد برابر نمیکرد،ریاستخانواده را به شوهر نمیداد،ارث زن را مساوی با نصف ارث مرد نمیکرد،برای زن قیمتبه نام مهر قائل نمیشد،به زن استقلال اقتصادی و اجتماعی میداد و او را جیرهخوار و واجب النفقه مرد قرار نمیداد. اینها میرساند که اسلام نسبتبه زن نظریات تحقیر آمیزی داشته است و او را وسیله و مقدمه برای مرد میدانسته است.میگویند اسلام با اینکه دین مساوات است و اصل مساوات را در جاهای دیگر رعایت کرده است،در مورد زن و مرد رعایت نکرده است.