پروژه حقوق با موضوع بررسی اعتبارات اسنادی. doc

پروژه حقوق با موضوع بررسی اعتبارات اسنادی. doc

 

 

 

 

 

نوع فایل: word

قابل ویرایش 60 صفحه

 

برای دریافت درجه ی کارشناسی

 

مقدمه:

پیشرفت و توسعه جوامع صنعتی و تخصصی شدن تولید نیاز و انسان به استفاده از تکنولوژی و دستاوردهای تمدن از سوی دیگر عدم پیشرفت یکسان و هماهنگ جوامع بشری و نیاز جوامع اخیر به استفاده از نتایج علوم و فنون و مواد خام اولیه معدنی جهت کشورهای صنعتی، کشورهای را، در جامعه بین الملل نیازمند یکدیگر می‌سازد و بیع تجارت بین الملل به عنوان ضرورت در رابطه بین الملل مطرح می گردد. اما از سوی دیگر پیشرفت‌های سریع و رو به رشد انسان در زمینه های فنی و تکنولوژی تأثیرات بسیار عمیقی در روش و شیوه ها و اشکال این ضرورت ایجاد نموده ، امروزه در زمان بسیار کوتاهی استفاده از دستگاههای ارتباطی مجهز می توان از دور اضافه ترین نقطه دنیا جهت خرید کالای مشخصی از تاجر یا تولید کننده آن اقدام نمود. یکی از این پدیده های نسبتاً جدید که کمک فراوانی به امر تجارت، خصوصاً تجارت بین الملل نموده است اعتبارات اسنادی می باشد.

اعتبارات اسنادی در حال حاضر به عنوان یکی از مهمترین و عمده‌ترین روشهای پرداخت بازرگانی بین المللی به شمار می رود و فروشندگان و خریداران کالا یا خدمات در سراسر جهان با استفاده از این ابزار به عنوان یک وسیله پرداخت با ارزش و قابل انعطاف از تسهیلات و مزایای آن برخوردار می شوند. مبادله اسناد و پرداخت وجه توسط بانکها بر اساس شرایط اعتبار عملاً ارتباط بین خریدار و فروشنده را دارد و نقاط مختلف جهان با شرایط جغرافیایی، سیاسی و فرهنگی و... مختلف با صرفه جویی مناسب در زمان و هزینه امکان پذیر نموده و نقش مهمی در توسعه پیشرفت مبادلات بازرگانی دارد.

اصولاً یکی از مهمترین مشکلات طرفین معامله در انعقاد یک قرارداد پرداخت اطمینان بخش است مثلاً فروشندگان در ارسال کالای خود قبل از دریافت وجه تردید می‌کنند در حالی که خریداران ترجیح می دهند پس از پرداخت وجه، نظارت و اختیار را بر کالا برقرار سازند. اما چون تطبیق پرداخت با تحویل، عملی در یک زمان به ندرت امکان پذیر است. بنابراین معمولاً سازشی مورد توافق قرار می گیرد و آن پرداخت برابر تحویل فرعی تحویل اسناد مالکیت یا نظارت و اختیار بر کالا است.

اهمیت موضوع پرداخت اطمینان بخش مخصوصاً هنگامی بیشتر نمایان می شود که معامله جنبه بین المللی پیدا می کند . بعنوان مثال معامله صادراتی، ناگزیر متضمن خطراتی برای صادر کننده و وارد کننده است این خطرات می تواند از کوتاهی یکی از طرفین قرارداد بوجود آید یا زاییده مسائل سیاسی اقتصادی کشورهای می باشند که به نحوی در معامله مذکور نقش دارند. به علاوه ارزیابی اعتبار و شهرت بازرگانی طرف دیگر قرارداد همواره آسان نیست. در نتیجه از طریق حساب آزاد یا بوسیله چک و یا حتی برات معمولاً قابل پرداخت نیست مگر اینکه طرفین با یکدیگر روابط تجاری طولانی داشته و وضعیت سیاسی و اقتصادی و حقوقی کشور وارد کننده با ثبات باشد.

برای حل مشکلات مذکور مکانیزمی بنام اعتبار اسنادی ایجاد گردیده که تضمین کننده پرداخت می باشد و در حال حاضر برای تطبیق منافع متعارض خریدار و فروشنده از مناسب ترین راهها است.

 

فهرست مطالب:

مقدمه دو

اعتبارات اسنادی

عملکرد اعتبارات اسنادی در تجارت بین‌الملل

ادامه اسناد

مرحله پرداخت قبول یا معامله اسناد

اعتبارنامه تجاری

اعتبار اسناد تضمینی

تفاوت اعتبارات اسنادی تجاری و تضمینی

انواع اعتبار اسناد تجاری

اعتبارات برگشت‌ناپذیر

اعتبار اسنادی فرعی

اعتبار اسناد برای داخل

اعتبار قابل انتقال

اعتبار اسنادی متقابل

اعتبار اسنادی و اسناد تجاری

خصوصیات اسناد تجاری

ماهیت غیرقابل بازگشت حقوقی اعتبارات اسنادی

روابط حقوقی موجود در یک اعتبار اسنادی

مراحل گشایش اعتبار اسنادی در جمهوری اسلامی

ریسک‌های اعتبار اسنادی

تنظیم سند و گشایش اعتبار

ابلاغ به بانک کارگزار

واریز اسناد تسویه حساب

مغایرت‌های محصولی اسناد

فعهرست منابع

 

منابع و مأخذ:

ابراهیم زاده – دکتر علی رضا – خرید خارجی از انتشارات نشر میترا  -چاپ اول خرداد 1373.

اشراف زاده حمیدرضا – صارم سری مسعود – با همکاری کمیته اصطلاحات و تعاریف – انتشارات مطالعات و پژوهشهای بازرگانی چاپ اول آبان 1370.

الماسی دکتر نجار تعارض قوانین چاپ دوم – 1370.

ابوالحسن – ترجمه دریابار – محمود – مقاله مجله صنعت حمل و نقل.

صالح ذوقی محمد – علیقلی بر مقررات متحدالشکل اعتبارات اسانادی ما کاربرد آن در معاملات اعتبارات اسنادی انتشارات کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی چاپ اول – 1373.

سماواتی قسمت الله – حقوق معاملات بین اللملی انتشارات ققنوس – چاپ اول – 1377

دکتر ستوده تهرانی – ص – حقوق تجارت جلد سوم – سال 1384.

دکتر منصور راستین – حقوق بازرگانی چاپ سوم – ص 1383 - سال 52.

ماده 10 دو 11 مقررات و رویه های متحدالشکل اعتبارات اسنادی نشریه شماره 400.

 دکتر کاتوزیان ناصر – قواعد عمومی قراردادها

مزینی مسعود مهاجراتی تهرانی – محمدحسن – عملیات بانک بین اللملی از انتشارات بانکداری ایران.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران – چاپ دوم – بهار 1376.



خرید و دانلود پروژه حقوق با موضوع بررسی اعتبارات اسنادی. doc


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.